Turqia

"Qeveria e Libisë e vendosur për vazhdimin e ofensivës derisa Haftari nuk tërhiqet"

"Qeveria e Libisë e vendosur për vazhdimin e ofensivës derisa Haftari nuk tërhiqet"

Çavuşoğlu tha se qeveria e Libisë është e vendosur për vazhdimin e ofensivës së saj përsa kohë që forcat e Haftarit nuk tërhiqen nga qyteti bregdetar Sirte dhe rajoni Al-Jufra në të cilin ndodhet baza ajrore ushtarake strategjike

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Çavuşoğlu: Jemi pranë vëllezërve tanë boshnjakë në 25-vjetorin e gjenocidit të Srebrenicës
11.07.2020

Çavuşoğlu: Jemi pranë vëllezërve tanë boshnjakë në 25-vjetorin e gjenocidit të Srebrenicës

"Jemi pranë vëllezërve tanë boshnjakë në 25-vjetorin e gjenocidit të Srebrenicës. Srebrenica është një njollë e zezë e historisë dhe vendi ku dinjiteti njerëzor mori një plagë të rëndë", tha Çavuşoğlu

Turqia neutralizon 8 terroristë të PKK-së në veri të Irakut
11.07.2020

Turqia neutralizon 8 terroristë të PKK-së në veri të Irakut

Në njoftimin nga Ministria e Mbrojtjes thuhet se operacioni "Kthetra-Tigri" vazhdon me sukses

Erdoğan: Më 24 korrik do të falet namazi i xhumasë në Ajasofja
10.07.2020

Erdoğan: Më 24 korrik do të falet namazi i xhumasë në Ajasofja

"Theksoj se do ta hapim Ajasofjan si xhami duke ruajtur trashëgiminë e përbashkët kulturore të njerëzimit", shtoi Erdoğan

Turqi, shpallet vendimi presidencial për hapjen e Ajasofjës për adhurime
10.07.2020

Turqi, shpallet vendimi presidencial për hapjen e Ajasofjës për adhurime

Pasi gjykata turke anuloi vendimin e vitit 1934 për kthimin e Ajasofjës në muze, në Gazetën Zyrtare u shpall vendimi presidencial me të cilin Ajasofja hapet për adhurim

Turqi, gjykata anulon vendimin e vitit 1934 me të cilin Ajasofja u shndërrua në muze
10.07.2020

Turqi, gjykata anulon vendimin e vitit 1934 me të cilin Ajasofja u shndërrua në muze

Në vendimin e gjykatës thuhet se në tapinë e saj, Ajasofja përkufizohet si "xhami" dhe kjo nuk mund të ndryshohet me ligj