Ekonomi

Banka evropiane mbështet industrinë detare të Turqisë

Banka evropiane mbështet industrinë detare të Turqisë

"Kredia e BERZH-it do të financojë pjesërisht blerjen e të drejtave të funksionimit, modernizimin e portit dhe zgjerimin e kapacitetit të tij, për të cilin ndërmarrja është angazhuar në bazë të marrëveshjes së koncesionit"

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Angjushev: Burimet e rinovueshme të energjisë i kemi në bollëk
03.12.2019

Angjushev: Burimet e rinovueshme të energjisë i kemi në bollëk

Zv/kryeministri për Çështje Ekonomike, Koço Angjushev, në hapjen e panairit ndërkombëtar "Renexpo", tha se Qeveria e Maqedonisë së Veriut angazohet për burime të rinovueshme të energjisë

"Turqia do të arrijë synimin e inflacionit nën 12 për qind për këtë vit"
03.12.2019

"Turqia do të arrijë synimin e inflacionit nën 12 për qind për këtë vit"

Ministri turk i Financave dhe Thesarit, Berat Albayrak, ka theksuar se Turqia do të ruajë qëndrimin në luftën kundër inflacionit

ECB: Ekonomia globale prek kërkesën për mallrat e eurozonës
02.12.2019

ECB: Ekonomia globale prek kërkesën për mallrat e eurozonës

Duke theksuar se eurozona ka pësuar një normë të dobët të rritjes, respektivisht 0,2 për qind në tremujorin e tretë të këtij viti, Lagarde tha se “kjo dobësi vjen kryesisht për shkak të faktorëve global”

SHBA rikthen tarfiat për importin e metaleve nga Argjentina dhe Brazili
02.12.2019

SHBA rikthen tarfiat për importin e metaleve nga Argjentina dhe Brazili

Trump i bëri thirrje Rezervës Federale të ndërmarrë veprime për të parandaluar vendet që "përfitojnë nga dollari i fortë duke zhvlerësuar më tej valutat e tyre"

Të ardhurat totale të gjigantëve të naftës bien 56 për qind në tremujorin e tretë
02.12.2019

Të ardhurat totale të gjigantëve të naftës bien 56 për qind në tremujorin e tretë

Të ardhurat totale neto të kompanive kryesore të naftës bien në 14.24 miliardë dollarë nga 32.51 miliardë dollarë sa ishin një vit më parë