Kulturë

Interpretuesi i njohur i ilahive, Kurtish: Suksesi vjen si rezultat i durimit dhe përpjekjes së jashtëzakonshme

Interpretuesi i njohur i ilahive, Kurtish: Suksesi vjen si rezultat i durimit dhe përpjekjes së jashtëzakonshme

Ai rikujton se në fillim të viteve 90-ta gjatë periudhës kur ka qenë në shkollë fillore dhe të mesme ka qenë anëtar dhe solist i Grupit të Ilahive të Shkupit në Maqedoninë e Veriut

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
"Gastronomia ka një forcë të madhe për të bashkuar njerëzit"
24.01.2020

"Gastronomia ka një forcë të madhe për të bashkuar njerëzit"

Ayşegül Erdal Yörük: "Kuzhina turke e ditëve të sotme ka konkretizuar pasurinë dhe larminë e qytetërimit tonë dhe në të njëjtën kohë është edhe trashëgimtare e periudhës osmane. Ajo ka ndikuar edhe kuzhinat ballkanike"

Atixheja nga "Honeyland" beson se jeta e saj me bletët do të fitojë çmimin "Oscar"
22.01.2020

Atixheja nga "Honeyland" beson se jeta e saj me bletët do të fitojë çmimin "Oscar"

Atixheja nuk e fshehte admirimin e saj për këngët e bukura popullore dhe këndoi disa këngë në gjuhën shqipe, maqedonase, turke dhe boshnjake, si dhe këngën për nënën e saj "Hap pas hapi unë eci"

Aplikimet për "Istanbul Photo Awards 2020" përfundojnë më 31 janar
15.01.2020

Aplikimet për "Istanbul Photo Awards 2020" përfundojnë më 31 janar

"Istanbul Photo Awards", e cila këtë vit organizohet për të 6-tën herë është bërë një konkurs ndërkombëtar ku garojnë fotografë profesionistë nga e gjithë bota

Ndahen çmimet Globi i Artë, spikat filmi luftarak "1917"
06.01.2020

Ndahen çmimet Globi i Artë, spikat filmi luftarak "1917"

Në ceremonë e mbrëmshme, aktorja Awkwafina, e cila mori çmimin e aktores më të mirë për rolin në filmin "The Farewell", u bë aziatikja e parë që ka marrë ndonjëherë këtë çmim

Kazani i lashtë 2.800 vjet do të ekspozohet në muzeun turk
11.12.2019

Kazani i lashtë 2.800 vjet do të ekspozohet në muzeun turk

Kazani, që i përket qytetërimit të lashtë Urartu, njihet si një nga katër kazanët e tyre të përdorura për qëllime fetare