Politikë

Maqedoni e Veriut, MOST do t'i monitorojë zgjedhjet e parakohshme me afro 900 vëzhgues

Maqedoni e Veriut, MOST do t'i monitorojë zgjedhjet e parakohshme me afro 900 vëzhgues

Sipas listës zgjedhore të Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, gjithsej 1.814.263 qytetarë kanë të drejtë të votojnë në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 15 korrik

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Hoti para deputetëve: Kosova duhet të dëgjojë partnerët e saj ndërkombëtarë
24.06.2020

Hoti para deputetëve: Kosova duhet të dëgjojë partnerët e saj ndërkombëtarë

Në seancën parlamentare për interpelancë të kryeministrit, Hoti ka shpalosur parimet, organizimin dhe objektivat e procesit të dialogut, tashmë të njoftuara edhe ditë më parë nga ai

Lavrov: Rusia mbështet hapat drejt një zgjidhjeje për çështjen e Kosovës
18.06.2020

Lavrov: Rusia mbështet hapat drejt një zgjidhjeje për çështjen e Kosovës

"Do të mbështesim të gjitha hapat dhe iniciativat të cilat do të ndihmojnë Beogradin dhe Prishtinën të arrijnë zgjidhje të pranueshme reciproke të bazuar në Rezolutën 1244 të KS-OKB-së", tha shefi i diplomacisë ruse, Sergej Lavrov

Maqedoni e Veriut, partitë politike zotohen për zgjedhje të drejta dhe demokratike
18.06.2020

Maqedoni e Veriut, partitë politike zotohen për zgjedhje të drejta dhe demokratike

Zgjedhjet e parakohshme parlamentare janë caktuar për më 15 korrik 2020 ndërsa bartësit e listave për deputetë në hapësirat e KSHZ-së u zotuan se do të respektojnë Kodeksin zgjedhor

Thaçi: Është koha për vendimmarrje historike për Kosovën që sjell rezultat konkret
11.06.2020

Thaçi: Është koha për vendimmarrje historike për Kosovën që sjell rezultat konkret

"Nuk është koha tani për matje të pulseve apo trajtimeve seminarike të çështjes së Kosovës për njohje reciproke Kosovë-Serbi, por është koha për vendimmarrje historike që sjell rezultat konkret", tha presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi

Shekerinska: Çështja e kryeministrit vendoset nga qytetarët në zgjedhje
10.06.2020

Shekerinska: Çështja e kryeministrit vendoset nga qytetarët në zgjedhje

Zv/kryeministrja Shekerinska u shpreh se "kur shkojmë në spital, pyesim cili është mjeku i mirë, e jo a është maqedonas apo shqiptar", duke theksuar se qytetarët në këtë mënyrë i qasen edhe çështjes së kryeministrit